Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kerstboom saucijzen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Kerstboom - uitsteker of zelfgemaakte kerstboom mal
Oven
Ingrediënten
▢
Verse
bladerdeeg
of diepvries maar werkt minder mooi
▢
200
gram
rundergehakt
of half om half gehakt
▢
50
gram
fijngesneden groente
als prei stengel-ui, paprika
▢
40
gram
paneermeel
▢
1
ei
▢
1
eetlepel(s)
ketjap
▢
¼
theelepel
chilipoeder
▢
1
eetlepel(s)
mosterd
▢
½
afgestreken theelepel
zout
▢
1
eiwit
om de bovenkant en de zijkanten van de bomen in te smeren
Instructies
Kneed het gehakt de kruiden, de in fijne stukjes gesneden groente, het ei en paneermeel door elkaar.
Laat het bladerdeeg even een beetje op temperatuur komen.
Dat hoeft maar kort, maar anders neigt het soms tot breken.
Verwarm de oven voor volgens de verpakking van je bladerdeeg 200 graden.
Snij of stans kerstbomen uit het bladerdeeg.
Doe dit om en om, zo gebruik je het deeg optimaal en heb je maar weinig bladerdeeg over.
Bewaar je mooiste bomen voor bovenop.
Zorg ervoor dat je bladerdeeg niet te warm wordt want anders veranderd het van vorm bij het verplaatsen.
Verhuis je bladerdeeg in dat geval kort, bijvoorbeeld 5 minuten naar de koelkast voor je verder gaat.
Bedek de boompjes met gehakt en smeer de randen van het bladerdeeg in met geklutst ei.
Bedek het gehakt met nogmaals een boom van bladerdeeg.
Met een vorkje duw je de zijkanten dicht.
Bak de kerstboom saucijzenbroodjes in ongeveer 20 minuten goudbruin gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Voorgerechten
/
Warme hapjes
Feestdagen etc
Kerst