Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Groentefritata
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de frittata:
▢
8
grote
eieren
▢
100
ml
slagroom
▢
1
tl
gedroogde oregano
▢
1
tl
nootmuskaat
▢
zeezout en versgemalen zwarte peper
▢
10
g
boter
▢
2
eetlepel(s)
extra vergine olijfolie
▢
1
rode ui
in dunne ringen
▢
150
g
kastanjechampignons
in plakjes
▢
60
g
boerenkool
in stukjes gescheurd
▢
80
g
bimi
▢
100
g
feta
verkruimeld
Voor de roodlof:
▢
4
struikjes
roodlof
in kwarten
▢
2
eetlepel(s)
extra vergine olijfolie
▢
zeezout en versgemalen zwarte peper
▢
2
eetlepel(s)
hazelnoten
grof gehakt
Instructies
Breek de eieren in een kan en klop ze los.
Voeg de slagroom, oregano, nootmuskaat en zout en peper naar smaak toe.
Meng alles en zet het apart.
Doe de boter en olie in een koekenpan met een doorsnede van 26 centimeter en een steel die onder de grill kan.
Plaats de pan op middelhoog vuur.
Wacht tot de boter is gesmolten en voeg de ui toe.
Bak tot de ui zacht wordt.
Voeg alle champignons toe en blijf goed roeren.
Voeg na 5 minuten de boerenkool, bimi en feta toe.
Laat alles nog 5 minuten bakken.
Voeg het eimengsel toe en laat alles 10 minuten zachtjes garen.
Zet de oven aan op de grillstand, plaats de pan in de oven tot het eimengsel is gestold.
Houd dat goed in de gaten, want dat gaat snel.
Rooster intussen heel eventjes de roodlof met de olijfolie, zout, peper en hazelnoten in een grillpan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hartige taart
Geschikt voor Dieët:
Koolhydraat arm
/
Vegetarisch