Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Pretzels
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
bloem
▢
Een theelepel suiker en 150 gram suiker
▢
Twee theelepels bakpoeder
▢
Zakje
gedroogde gist
▢
Een losgeklopte eidooier
▢
Wat
Grof zeezout
Instructies
Voorbereiding
Meng de bloem met een theelepel suiker, een theelepel bakpoeder en een snufje zout
Meng de gist met ongeveer 250 milliliter lauwwarm water
Maak een kuiltje in je bloemmengsel en giet daar het gistmengsel in
Roer dit door tot er een soepel deeg ontstaat
Laat het een uur rijzen op een warme plaats.
Bereiding:
Kneed het deeg nog een keer en verdeel het in 12 stukken
Rol rolletjes van het deeg en draai het in de vorm van een pretzel
Verwarm je oven op 250 graden
Breng een grote pan water aan de kook met 1 theelepel bakpoeder en 150 gram suiker
Roer het goed door. Zet het gas lager als het water kookt
Leg je pretzels in kleine porties in het water.
Wees wel voorzichtig
Kook ze ongeveer 2 minuten aan beide kanten
Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze even goed uitlekken
Leg ze daarna op een bakplaat met bakpapier en bestrijk ze met eidooier
Strooi er wat zout op en bak ze in 15 minuten mooi bruin en gaar
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Koude Hapjes