Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mihoen daging sapi
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
350
gram
mihoen
▢
350
gram
runderlappen
▢
1
groene paprika
▢
1
ui
▢
1
vleestomaat
▢
1
theelepel
suiker
▢
6
eetlepel(s)
ketjap manis
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
2
eetlepel(s)
maïzena
▢
0,5
theelepel
zout
Instructies
Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
Maak de paprika schoon en snij deze in reepjes.
Maak de tomaat schoon snij deze in stukjes.
Kook de mihoen in een pan met ruim kokend water en wat zout beetgaar.
Laat de mihoen in een zeef goed uitlekken.
Verhit 1 eetlepel van de olie in een pan en roerbak hierin de mihoen lichtbruin.
Schep de mihoen uit de pan en houd het apart.
Meng in een kommetje de ketjap met de maïzena en de suiker.
Doe de reepjes vlees in een kom en schep er de helft van het ketjapmengsel door.
Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak hierin het vlees snel rondom bruin.
Schep het vlees uit de pan en houd het apart.
In de overgebleven olie fruit de ui en de paprika aan.
Voeg de rest van het ketjapmengsel toe en laat dit onder voortdurend omscheppen aan de kook komen en binden.
Laat de saus even zachtjes koken.
Schep er het vlees en de partjes tomaat door. Smoor het vlees gaar.
Schep er tot slot de mihoen door.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Mie
/
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië