Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gehu Tahu
Gehu tahu is een gerecht van gevulde tahoe.
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
blokken tahoe
▢
taugé
▢
fijngesneden kool
▢
3
sjalotten of 1 rode ui
▢
3
knoflook
▢
lombok of rawit naar smaak
▢
150
gram
bloem
▢
1
eetlepel(s)
bakpoeder
▢
1
eetlepel(s)
maizena
▢
1
ei
▢
water
▢
olie
▢
witte peper
▢
zout en suiker naar smaak
Instructies
Snij de tahu in grote blokken en bak ze goudbruin in ruime olie. Laat ze uitlekken.
Snij de sjalotten (ui), knoflook en verse peper fijn.
Verhit wat olie in een pan en fruit de ui, knoflook en peper.
Voeg de tauge en kool toe.
Voeg witte peper, zout en suiker naar smaak toe (eventueel nog wat kippenbouillonpoeder).
Maak het beslag van de bloem, maizena, bakpoeder, ei en voeg beetje bij beetje water toe tot het dik vloeibaar is.
Hol de tahoe met een scherp mesje voor een gedeelte uit.
Doe hier een beetje vulling in.
Leg de tahu in het beslag en doe er met een lepel ook beslag aan de bovenkant op.
Bak de tahu in de hete olie.
Notities / Tips / Wijnadvies
In dit vegetarische recept worden taugé en kool gebruikt, maar je kunt ook een andere vulling gebruiken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Warme hapjes
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch