Snij de kipfilet in stukjes en doe ze in een schaal.
Doe er de helft van de fijngesneden ui bij en de geperste knoflook.
Snij de lomboks in ringen en voeg deze ook toe.
Dan de ketumbar, laos, djahé, zout, zwarte peper, salamblaadjes, 5-kruidenpoeder en een klein scheutje van de 2 soorten ketjap er bij en roer alles goed door elkaar. Je kunt het een tijdje laten marineren, maar dat is niet noodzakelijk.
Bereiding:
Verhit een wok en pof hier de trassi even een minuutje om en om, zodat ze nog lekkerder gaat smaken.
doe er de olie in.
Verhit de olie goed en voeg dan het theelepeltjes suiker toe.
Voeg voordat het gaat karameliseren de rest van de gesneden ui toe en bak deze een minuut.
Voeg dan de gemarineerde kip met kruiden en ketjap toe en bak alles even goed aan en verkruimel de trassi en het bouillonblokje er over.
Voeg de sereh (leg er een knoop in) toe en een scheutje water toe.
Laat het gerecht aan de kook komen en voeg dan naar smaak extra ketjap toe.
De kip moet minimaal een kwartier stoven, zodat het meeste vocht is ingekookt.