Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Koolhydraatarme Chinese kipsalade
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
witte kool
gesneden
▢
200
gram
Chinese kool
gesneden
▢
500
gram
kipfilet
▢
4
kopjes
water
▢
½
tl
knoflookpoeder
▢
½
tl
uienpoeder
▢
¼
tl
zout
▢
20
ml
sojasaus met minder zout
▢
¾
komkommer
▢
4
stengels
lente-ui
▢
150
gram
radijsjes
▢
2
el
sesamzaad
▢
1
flesje Kant-en-klare Oosterse dressing
Jean Baton
▢
2
handjes
peterselie
verse fijngesneden
Instructies
Verwarm in een grote hapjespan vier kopjes water, sojasaus, knoflookpoeder en uienpoeder.
Roer even en voeg dan de kipfilets toe aan de pan.
Breng de inhoud van de pan aan de kook en laat het 15-20 minuten sudderen met de deksel op de pan.
Snijd ondertussen de komkommer, radijsjes en lente-ui in stukjes.
Haal na 15-20 minuten sudderen de hapjespan van het vuur en plaats de kipfilets op een bord.
Trek met behulp van een vork en een mes de kipfilets uit elkaar in kleine stukjes.
Verdeel de Chinese kool, witte kool en de gesneden groentes over vijf borden en plaats boven op elk bordje groente een beetje gesnipperde kip.
Garneer met sesamzaad, peterselie en de Oosterse saladedressing. Eet smakelijk!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Salade
Land van herkomst
China
Geschikt voor Dieët:
Koolhydraat arm