Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pinda kokos curry
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
100
gram
champignons
▢
1
tl
ghee of kokosolie
om in te bakken
▢
1
tl
kerriepoeder
▢
1
kleine
rode ui
▢
2
handjes
romeinse sla
▢
1
avocado
▢
2
handjes
broccoli kiemen
▢
2
handjes
rucola
▢
2
handjes
spinazie
▢
4
eetlepel(s)
zongedroogde tomaten hummus
▢
80
gram
feta
optioneel
▢
zonnebloempitten
optioneel
Dressing:
▢
1
eetlepel(s)
mayonnaise
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
extra vierge
▢
2
tl
mosterd
▢
½
eetlepel(s)
citroensap of appelazijn
troebel
▢
1
tl
honing of ahornsiroop
Instructies
Maak de champignons schoon, snijd de harde uiteinden bij het voetje van de champignons weg en snijd ze vervolgens in partjes of plakjes.
Verhit het samen met wat olie in een pan, roer goed en marineer het met kerriepoeder.
Roer nogmaals goed en laat het afkoelen.
Snijd ondertussen de rode ui en de romaine sla in kleine stukjes, snijd de avocado doormidden en lepel het “vlees” eruit en snijd het in partjes.
Verdeel vervolgens de sla, rode ui, champignons, avocado, broccoli kiemen, rucola, spinazie en hummus in een kommen en verkruimel eventueel de feta.
Maak de dressing door alles in een glas te doen en alles door elkaar te roeren.
Schenk over de salade, hussel alles door elkaar en geniet!
Notities / Tips / Wijnadvies
Houdbaarheid
2 dagen in een afgesloten bak in de koelkast
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch