25gveganistische margarineplus extra voor het invetten
85grietsuiker
3moesappels2 geraspt; 1 geschild en in plakjes voor de topping
180gbloem
110grietsuiker
1tlzuiveringszout
1½tlkoekkruiden
80mlzonnebloemolie
1tlazijn
rasp van 1 citroen
85gwalnotengehakt
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Vet een vierkant bakblik (23 x 23 cm) in en bekleed de bodem met bakpapier.
Smelt de suiker en margarine in een pan en schenk in het bakblik.
Leg de plakjes appel erop in een enkele laag.
Meng de bloem, suiker, het zuiveringszout en koekkruiden in een kom.
Meng de olie, 180 ml water, de geraspte appel en citroenrasp.
Roer de droge ingrediënten door de natte: snel, maar grondig.
Roer de walnoten erdoor en schenk het beslag over de appellaag in het bakblik.
Bak de taart 30 minuten of tot een saté-prikker die je in het midden steekt er schoon uitkomt. Laat 5 minuten rusten voor je de taart uit het bakblik haalt.