Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tofu kikkererwten curry
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
eetlepel(s)
plantaardige olie
▢
1
rode ui
in ringen
▢
1
teen
knoflook
fijngehakt
▢
1
eetlepel(s)
gemalen koriander
ketoembar
▢
2
tl
gemalen komijn
▢
½
tl
cayennepeper
▢
1
tl
kurkuma
▢
1
blikje
gehakte tomaten à 400 g
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
200
g
tofu
in blokjes
▢
1
blikje
kikkererwten à 400 g
uitgelekt en afgespoeld
▢
2
tl
paprikapoeder
▢
2
tl
garam masala
▢
het sap van ½ citroen
▢
2
tl
komijnzaad
▢
2
tenen
knoflook
in dunne plakjes
▢
1
rode chilipeper
in ringetjes
▢
200
g
snijbiet
in reepjes
Instructies
Bak de ui en knoflook op laag vuur in de olie tot ze bruin worden.
Bak de specerijen 1 minuut mee.
Roer de tomaten erdoor en voeg 200 ml water toe.
Laat 10 minuten zachtjes koken.
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de tofu goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Roer de kikkererwten door de tomatensaus, warm door en voeg paprikapoeder,
garam masala, citroensap en zout en peper naar smaak toe en wat water als de saus te droog is.
Voeg de tofu toe.
Verhit de rest van de olijfolie in een pan.
Bak het komijnzaad zachtjes tot de geur vrijkomt, voeg dan de knoflook en chilipeper toe.
Als de knoflook bruin begint te worden, voeg je de reepjes snijbiet toe;
roerbak ze in 2–3 minuten beetgaar.
Dien op met de curry.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Vleesvervangers
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch