Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Oosterse Paksoi met ei
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
stuks
ei
eren gekookt in kwarten gesneden
▢
2
stengels/ 40 gram bosui 2 khd in ringen
▢
½
paprika 2 khd in blokjes
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
rode peper OPTIONEEL
▢
100
gram
tomaten 2
7 khd in blokjes
▢
1
krop=400 gr. paksoi 1
2 khd in reepjes
▢
3
eetlepel(s)
kokosmelk 0
2 khd of kokoscream opgelost in water
▢
1
eetlepel/15 ml sojasaus 0
8 khd type tamari
▢
handje
amandelschaafsel
7 khd
Instructies
Kook 3 eieren hard in 8-10 minuten.
Pel de eieren en snijd ze in vieren.
Snijd ondertussen de groenten zoals aangeven.
Fruit de bosui samen met paprika ongeveer 2 minuten in een wok. (en rode peper, optioneel).
Voeg tomaat toe en wok ongeveer 1 minuut mee.
Voeg dan de gesneden paksoi erbij en schenk kokosmelk en sojasaus erbij.
Roerbak maximaal 5 minuten.
Rooster de amandelen ondertussen op hoog vuur in een droog koekenpannetje.
Proef en breng op smaak met zout en peper. Verdeel over twee borden en leg de kwarten ei erop.
Garneer met amandelschaafsel en klaar is je heerlijke wokmaaltijd.
Eet smakelijk!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Groenten
Land van herkomst
Oosters