Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mosselen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
mosselen
gekookte
▢
zout
peper
▢
2,5
eetlepel
bloem
gezeefde
▢
1
theelepel
paprikapoeder
milde
▢
40
gram
boter
▢
2
eetlepels
zonnebloemolie
▢
2
uien
gesnipperde
▢
2
teentjes
knoflook
ragfijn gehakte
▢
11/2
eetlepel
bladselderij
fijngehakte
▢
3
eetlepels
bladpeterselie
niet te fijn gehakte
▢
2
limoenen
of kleine citroenen
Instructies
Spoel de mosselen onder koud stromend water, laat ze goed uitlekken en maak ze met keukenpapier goed droog.
Doe de bloem, het paprikapoeder, zout en peper in een plastic zak en schud alles goed tot een mengsel.
Doe er dan de mosselen bij en schud tot alle mosselen van een mooi laagje bloem zijn voorzien.
Verhit de boter en de olie in een wok en wacht tot het schuim van de boter is weggetrokken.
Doe een deel van de mosselen in de wok en strooi er wat van de uien bij.
Laat dit, onder regelmatig omscheppen, 4 minuten bakken.
Voeg de laatste minuut wat knoflook en selderij toe.
Laat de gebakken mosselen op een zeef even uitlekken en strooi er peterselie over.
Schik de limoen- of citroenpartjes erbij.
Geef er stokbrood, besmeerd met gezouten boter, of knapperige frieten en een gemengde salade bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zeevruchten