Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mosselen uit de wok
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
gram
mosselen
gekookte
▢
3
eetlepels
olie
▢
1
grote
ui
gesnipperde
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakte
▢
1
rode paprika
en 1 groene paprika in reepjes
▢
1
eetlepel
lichte Chinese sojasaus
▢
4
eetlepels
droge sherry
▢
1
theelepel
bruine basterdsuiker
▢
2
theelepels
allesbinder
▢
zout
▢
4
trostomaten
in reepjes
▢
½
eetlepel
bieslook
fijngesneden
Instructies
Maak de uitgelekte mosselen droog door ze over een stuk keukenpapier of een droge theedoek te laten rollen.
Verhit een wok en laat de olie er even door 'walsen'.
Fruit de ui tot ze glazig ziet.
Roer de knoflook erdoor en voeg na 1 minuut de paprikareepjes toe.
Laat alles, onder voortdurend roeren en omscheppen, 3 minuten bakken.
Voeg de sherry, de suiker en 4 eetlepels warm water toe en laat alles 1 minuut koken.
Schuif alle ingrediënten naar één zijde van de wok.
Strooi de allesbinder over het vocht op de bodem van de wok, voeg naar smaak wat zout toe en roer alles goed door.
Schep eerst de tomaatreepjes en daarna de overige ingrediënten door de kokende saus.
Verdeel het gerecht, als de mosselen goed warm zijn, over verwarmde borden en strooi er de bieslook over.
Geef er apart witte rijst bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zeevruchten