Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gamba's op een bedje van groenten
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
16
gamba's
▢
6
eetlepels
Japanse sojasaus
▢
1
teentje
knoflook
▢
3
eetlepels
tomatenketchup
▢
1
eetlepel
fijngesneden koriander
▢
1
theelepel
kerriepoeder
mild
▢
1
theelepel
fijngehakte gemberwortel
▢
500
gram
prei in dunne reepjes
▢
500
gram
knolselderij in dunne reepjes
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
250
gram
taugé
▢
3
eetlepels
witte wijn
Instructies
Pel de gamba's, maar laat de kopjes en de staartjes zitten.
Vermeng de sojasaus, uitgeperste knoflook, tomatenketchup, koriander, kerrie en gember en laat de gamba's hierin ± 1 uur marineren.
Snijd de prei en de knolselderij in dunne reepjes.
Schep de gamba's uit de marinade, bewaar de marinade.
Verhit in een wok de olie en roerbak de gamba's ± 4 minuten.
Neem ze uit de pan en houd ze warm.
Roerbak in de achtergebleven olie de prei, selderij en taugé ± 4 minuten.
Verwarm voor de saus de marinade en de wijn.
Verdeel de groenten over de borden, leg er de gamba's op en schenk de saus erover.
Serveer met mienestjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zeevruchten