Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Budget kapsalon
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
aardappels
▢
teentje
knoflook
ongepeld
▢
1
ui
▢
250
gram
lams shoarma
▢
½
bakje champignons
▢
½
zakje
geraspte belegen kaas
▢
½
ijsbergsla
▢
2
tomaten
▢
zonnebloemolie
▢
zout
Instructies
Schil de aardappels met een dunschiller en snijd ze in frietjes.
Kneus het teentje knoflook met een mes.
Bak de frietjes samen met de knoflook bruin en knapperig op de manier waarop je het liefst friet bakt.
Dit kan in de frituurpan of gewoon in een pan.
Laat de friet uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met een beetje zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan en fruit hierin de ui totdat deze glazig is.
Voeg de shoarma toe en bak deze in een minuut of 8 krokant.
Doe de champignons erbij en bak deze nog een minuutje mee.
Neem een ovenschaal en schep onderop de friet.
Daarover schep je het shoarma mengsel.
Strooi er rijkelijk kaas over en zet dan een minuut of 15 in de oven totdat de kaaslaag helemaal gesmolten is en bruin wordt.
Was in de tussentijd de ijsbergsla en hak deze fijn.
Snijd de tomaat in kleine stukjes.
Strooi als laatste de sla en tomaat erover en de kapsalon is klaar om te serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met zelfgemaakte
knoflooksaus
erbij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Lamsvlees
/
Vlees