Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Stoofpotje light
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
kalfssukade
van een dikbilkalf
▢
1
ui
▢
1
peen
▢
1
prei
het witte,
▢
1
dikke plak knolselderij
▢
2
tomaten
ontzaad alles in stukken
▢
2
bloemige aardappels
(geschild), in blokken
▢
0,5
bos(jes)
tijm
▢
0,5
bos(jes)
rozemarijn
▢
1
laurierblad
▢
versgemalen zwarte peper
▢
zout
▢
350
ml
rode wijn
▢
350
ml
water
Instructies
Bestrooi het vlees met zout en peper.
Zet het vlees aan in de koekenpan met wat olijfolie en wat boter
Zet de groente aan in een droge koekenpan en bak alle vocht eruit.
Doe de tomaat erbij.
Blus af met rode wijn.
Voeg de aardappel en het vlees toe.
Naar smaak zout en peper erbij.
Voeg tijm en rozemarijn toe.
Giet zoveel water erbij dat alles onder staat.
Breng aan de kook.
Laat op laag vuur zo’n 6 a 7 uur pruttelen.
Haal het vlees eruit.
Zeef het vocht.
Van het vocht kun je een goede jus maken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijntip:
PINOT NOIR D’ALSACE 2013, ETIENNE SIMONIS
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kalfsvlees
/
Stoofpot
/
Vlees