Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Carpaccio van rode biet met geitenkaas
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
voorgekookte bietjes
▢
4
kleine
ronde zachte geitenkaasjes
▢
4
x handje vol
rucola
▢
4
eetlepel(s)
pijnboompitjes
geroosterde
▢
4
eetlepel(s)
olijfolie
▢
2
eetlepel(s)
witte balsamico azijn
met vleugje citroen en lavendel of beetje honing
▢
peper en zout
Instructies
Schil de bietjes en snij ze in dunne mooie ronde plakjes met de kaasschaaf of met een mandoline.
Drapeer ze mooi in een rondje per bord.
Stap 2
Rooster de pijnboompitjes en maak de dressing door de olie met de balsamico azijn en snufje zout en peper te mengen.
Je kunt bij sommige delicatessenwinkels witte balsamico azijn met een vleugje lavendel en citroen kopen.
Heb je dat niet, dan is het ook lekker witte balsamico azijn met een beetje honing te mengen.
Drapeer in het midden van het bord een handje vol rucola en voeg speels rondom op de bietjes wat stukjes geitenkaas.
Druppel wat dressing rondom op de bietjes en ook wat op de rucola en garneer het geheel met wat pijnboompitjes.
Eet smakelijk!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Kaas
/
Voorgerechten