Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gort met paprika, tomaat en kabeljauw
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
g
Lassie Vluggort
▢
4
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
ui
gesnipperd
▢
1
teen
knoflook
fijngesneden
▢
1
pot
geroosterde rode paprika
295 g
▢
6
roma tomaten
in parten
▢
500
g
kabeljauwfilet
▢
½
bosje
verse basilicum
fijngesneden
Instructies
Breng in een pan 1 liter water aan de kook.
Voeg de gort en wat zout toe, breng opnieuw aan de kook, zet het vuur laag en laat de gort in 15 min. gaar worden. Giet af.
Verhit intussen de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui 4 min.
Voeg de knoflook toe.
Snijd de paprika in stukjes en bak 1 min. mee.
Voeg de tomaten toe en bak 3 min. mee.
Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout.
Verhit de rest van de olie en bak de vis op hoog vuur in 4 min. net gaar.
Keer halverwege.
Roer de gort door de paprika en tomaat, breng op smaak met peper en zout.
Verdeel over 4 borden, serveer met de kabeljauw en bestrooi met het basilicum
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis