Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Knoflookolie
Maak het zelf altijd...
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
Knoflook
afhankelijk van de sterkte die u wilt kan dit variëren van 1 tot 10 knoflookteentjes
▢
Olie
Dit kan 50% zonnebloem en 50% olijfolie zijn maar u mag ook volledig zonnebloemolie of olijfolie gebruiken
Instructies
Knoflook pellen en eerst even blancheren.
(Blancheren is eerst water laten koken. Dan de knoflook in het kokend water. 1 tot 2 minuten laten koken en er meteen uitnemen).
De weckpot of karaf vullen met de olie en de knoflook toevoegen.
Een paar dagen laten staan zodat de smaak van de knoflook in de olie kan trekken.
En uw knoflookolie is klaar voor gebruik.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dressings
/
Kruidenmengsels