Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Rozijnen met curry en procureur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
procureurslapjes in reepjes
▢
250
gram
basmali of gele rijst
▢
50
gram
blanke rozijnen
▢
1
bospeen in plakjes
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
2
fijn gesneden uien
▢
2
eetlepel(s)
kerriepoeder
▢
200
ml
kokosmelk
Instructies
Kook de rijst volgens de beschrijving van de verpakking, giet het af en vang het kookvocht op.
Schep de rozijnen door de rijst laat staan.
Kook de bospeen (10 minuutjes).
Verhit de olie in een wok en bak de ui licht bruin.
Schep de ui uit de pan en bak in hetzelfde vet de procureursreepjes bruin tot ze gaar zijn.
Voeg de kerriepoeder en de ui toe en bak deze kort mee.
Roer de kokosmelk en 150 ml kookvocht (rijst) door het vlees en breng het geheel al roerend aan de kook.
Schep de wortel erbij, laat het stoven ca. 10 minuten op laag vuurtje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de curry met de rijst en een glas bier voor de liefhebber!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Fruit
/
Varkensvlees
/
Vlees