De aardappels schoonborstelen onder stromend water.
In een pan de aardappels met zoveel water aan de kook brengen dat ze net onderstaan.
De aardappels in ca. 10 min. halfgaar koken.
Afgieten en iets laten afkoelen.
Met een puntig mesje de schil eraf trekken.
De aardappels helemaal koud laten worden.
Boven een kom de aardappels grof raspen.
De uien pellen en snipperen.
Bereidingswijze:
In een koekepan met anti-aanbaklaag de spekblokjes in ca. 5 min. zachtjes uitbakken.
De ui toevoegen en ca. 3 min. meebakken.
Twee el. olie toevoegen en verhitten.
De geraspte aardappel erdoor scheppen en ca. 2 min. onder voortdurend omscheppen bakken.
Met een spatel de aardappelmassa goed aandrukkentot een platte koek en op halfhoog vuur in ca. 5 min. goudbruin bakken.
Een deksel erop leggen, de aardappelkoek voorzichtig keren en op het deksel laten glijden.
De rest van de olie in de koekepan verhitten, de aardappelkoek weer voorzichtig in de pan laten glijden en de onderkant in ca. 3 min. op hoog vuur goudbruin bakken.
De rosti in 4 punten snijden en op 4 borden leggen.