Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Feestelijke gebakken rijst
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
350
gram
witte en wilde rijst
▢
3
eetlepels
olie
▢
400
gram
stukjes kipfilet
▢
2
teentjes
knoflook uit de pers
▢
1
cm
geraspte
verse gemberwortel
▢
250
gram
prei
▢
250
gram
in grove stukken gesneden groene asperges
▢
50
gram
taugé
▢
3
eetlepels
sesamzaadjes
▢
1
eetlepel
geknipte bieslook
▢
½
eetlepel
vers koriandergroen
Instructies
Kook de witte en wilde rijst volgens de aanwijzingen net gaar en laat hem wat afkoelen.
Verhit in een wok de olie en bak hierin de stukjes kipfilet bruin.
Voeg de knoflook en de gemberwortel toe.
Snijd de prei in schuine stukken, voeg die toe en bak ze 5 minuten.
Voeg de rijst, de groene asperges en de taugé toe en bak alles onder omscheppen 10 minuten op laag vuur.
Meng er de sesamzaadjes, de bieslook en het koriandergroen door.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Rijst
Land van herkomst
Nederland