Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Singapore noedels met pikante saus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
mie
▢
1
eetlepel
sesamolie
▢
2
eetlepels
plantaardige olie
▢
½
bos
lente-ui in ringetjes
▢
2
uitgeperste tenen knoflook
▢
400
gram
varkenshaas in reepjes
▢
zout
Voor de saus:
▢
6
eetlepels
tomatenketchup
▢
2
eetlepels
of naar smaak chilisaus
▢
11/2
dl
heet water
Instructies
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet ze goed af, doe ze in een kom, besprenkel ze met sesamolie en schep ze goed om.
Doe voor de saus de ketchup in een kom, voeg de chilisaus en het water toe en meng alles goed.
Houd de saus apart.
Verhit de wok, voeg de olie toe en laat die op middelhoge vuur heet worden.
Voeg de lente-ui en de knoflook toe en roerbak 1-2 minuten, of tot ze zacht beginnen te worden; laat ze niet te bruin worden.
Voeg de reepjes vlees toe, zet het vuur hoog en roerbak 3-4 minuten of tot ze aan alle kanten bruin zijn.
Voeg de saus toe en meng die goed met het vlees.
Voeg de mie toe en schep alles om tot de mie gloeiendheet is geworden.
Proef en voeg zo nodig meer chilisaus en zout toe.
Dien het gerecht direct op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis