Meng alle ingrediënten behalve het zout in de keukenmachine of een kom.
Begin met kneden.
Wanneer er zich een mooi bol heeft gevormd mag je het zout toevoegen.
Kneed het deeg nog een 10 minuutjes door.
Wrijf een kom in met een beetje olie en leg daar het deeg in.
Laat het deeg 40 minuten rijzen onder een handdoek.
Wrijf je aanrecht of een bakblik met wat olie in.
Na het rijzen duw je de lucht uit het deeg en maak je 6 gelijke bolletjes deeg.
Prik met de achterkant van een houten lepel een gaatje in het deeg.
Steek daar nu je vinger in en draai het deeg rond op je vinger.
Je zult zien dat het gat groter wordt.
Leg de gevormde bagel op het aanrecht of het bakblik en laat ze onder een handdoek nogmaals 15 minuutjes rusten. Ondertussen breng je het water aan de kook met 5 gr natrium bicarbonaat en je verwarmt je oven voor op 200 °C.
Neem een bagel en doop deze in het kokende water.
Duw de bagel zachtjes met een lepel 8 tot 10 seconden onder water.
Haal de bagel uit het water en leg ze op een rooster zodat ze kunnen uitlekken.
Wanneer de bagels uitgelekt zijn leg je ze op een bakblik bekleed met bakpapier en bak je de bagels in ca 15 tot 20 minuutjes goudgeel en gaar.
Leg ze op een rooster om af te koelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een bagel eet je zoals een boterham met hartig of zoet beleg.