Bagels

Bagels van Jolanda's Bakhuisje

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 320 gram bloem
  • 20 gram verse gist of 10 gr droge gist
  • 175 gram water op kamertemperatuur
  • 5 gram suiker
  • 5 gram zout
  • 40 gram vetstof boter, olie, smout
  • water om te koken
  • 5 g bicarbonaat
  • zaadjes facultatief

Instructies

  • Meng alle ingrediënten behalve het zout in de keukenmachine of een kom.
  • Begin met kneden.
  • Wanneer er zich een mooi bol heeft gevormd mag je het zout toevoegen.
  • Kneed het deeg nog een 10 minuutjes door.
  • Wrijf een kom in met een beetje olie en leg daar het deeg in.
  • Laat het deeg 40 minuten rijzen onder een handdoek.
  • Wrijf je aanrecht of een bakblik met wat olie in.
  • Na het rijzen duw je de lucht uit het deeg en maak je 6 gelijke bolletjes deeg.
  • Prik met de achterkant van een houten lepel een gaatje in het deeg.
  • Steek daar nu je vinger in en draai het deeg rond op je vinger.
  • Je zult zien dat het gat groter wordt.
  • Leg de gevormde bagel op het aanrecht of het bakblik en laat ze onder een handdoek nogmaals 15 minuutjes rusten. Ondertussen breng je het water aan de kook met 5 gr natrium bicarbonaat en je verwarmt je oven voor op 200 °C.
  • Neem een bagel en doop deze in het kokende water.
  • Duw de bagel zachtjes met een lepel 8 tot 10 seconden onder water.
  • Haal de bagel uit het water en leg ze op een rooster zodat ze kunnen uitlekken.
  • Wanneer de bagels uitgelekt zijn leg je ze op een bakblik bekleed met bakpapier en bak je de bagels in ca 15 tot 20 minuutjes goudgeel en gaar.
  • Leg ze op een rooster om af te koelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een bagel eet je zoals een boterham met hartig of zoet beleg.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes
Land van herkomst Duitsland