225gramchocoladeik heb een mengeling van puur en melk genomen
10mlNeutrale olie
Instructies
Klop de eieren, de suiker en de snuf zout tot een luchtige ruban.
Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom.
Zeef nu nog eens de bloem en het bakpoeder boven de ruban en spatel het nu voorzichtig met de hand onder het beslag.
Doe het beslag in een spuitzak met een rond spuitmondje.
Neem 3 bakplaten en bekleed deze met bakpapier.
Spuit nu een ovale u-vorm op de bakplaat (ca 3.5 cm breed en 7 cm lang). Laat voldoende ruimte tussen de koeken want ze lopen iets uit. Ik kreeg er 8 per bakplaat.
Bak de koeken in 12 à 13 minuutjes in een voorverwarmde oven van 180°C gaar.
Laat ze volledig afkoelen.
Smelt de chocolade samen met de olie au bain-marie en laat de chocolade ietsje afkoelen.
Dop nu elk uiteinde in de chocolade, leg op een rooster om uit te harden.
Meng de malse boter, de crisco, de poedersuiker en het vanille extract tot een smeuïge crème.