Luxe bokkenpootjes
Recept afdrukken
No ratings yet

Luxe bokkenpootjes

Recept categorieën: Koek
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Voor de biscuit:

  • 200 g eiwit
  • 225 g suiker
  • 1 snufje zout
  • 175 g amandelpoeder
  • 75 g poedersuiker
  • 1 vanillestokje
  • 40 g bloem
  • 3 el geschaafde amandelen

Voor de banketbakkersroom:

  • 1 vanillestokje
  • 250 ml melk
  • 50 g suiker
  • 2 eidooiers
  • 1 el Puddingpoeder

Voor de botercrème:

Afwerking:

  • 250 gram chocolade gesmolten

Instructies

  • Biscuit:
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Neem de eiwitten en voeg hieraan de zaadjes van het vanillestokje toe.
  • Voeg tijdens het mixen de suiker in 3 delen toe.
  • Als laatste voeg je een snufje zout toe.
  • Mix het eiwit tot stijve pieken.
  • Neem de kom van de machine af en spatel nu voorzichtig het amandelpoeder door het eiwit. Voeg ook het poedersuiker toe en spatel voorzichtig eronder.
  • Zeef de bloem en spatel ook deze voorzichtig eronder.
  • Neem een spuitzak en doe het mondje erin.
  • Zet je bakplaat met bakpapier klaar en schep de biscuit in de spuitzak en spuit de bokkenpootjes op de bakplaat.
  • Probeer om ongeveer dezelfde lengte aan te houden.
  • Als je alle bokkenpootjes gespoten hebt bestrooi je ze met geschaafde amandelen.
  • Bak de bokkenpootjes in ca 15 gaar in een voorverwarmde oven op 180°.
  • Haal na het bakken onmiddellijk het bakpapier van de bakplaat af en laat de bokkenpootjes zo een paar minuutjes liggen.
  • Je krijgt ze dan gemakkelijker van het bakpapier af.
  • Als je dit onmiddellijk na het bakken wilt doen kan het zijn dat ze kapot gaan omdat ze nog niet krokant zijn.
  • Banketbakkersroom:
  • Neem een pan en giet hierin 2/3 van de melk in.
  • Voeg het zaad van het vanillestokje en het vanillestokje zelf toe.
  • Neem de helft van de suiker en voeg toe aan de melk.
  • Breng samen aan de kook.
  • Neem ondertussen de resterende melk en doe hier de andere helft van de suiker, de eetlepel puddingpoeder en de 2 eidooiers bij.
  • Roer goed door.
  • Wanneer de melk kookt haal je het vanillestokje eruit en schenk dan een klein deel melk op het eidooiermengsel.
  • Roer door en schenk nu het eidooiermengsel terug in de pan met melk.
  • Breng het geheel terug aan de kook en roer goed door.
  • Schenk de pudding in een platte schaal en doe er onmiddellijk plastic folie op.
  • De folie moet echt op de pudding liggen en niet over de kom gespannen.
  • Dit zorgt voor condens en maakt je pudding waterig.
  • De folie zorgt ervoor dat je geen vel op je pudding krijgt.
  • Botercrème:
  • Doe de boter in de keukenmachine samen met de poedersuiker.
  • Mix door tot je een crème krijgt.
  • Neem de afgekoelde pudding erbij en doe telkens 1 e.l pudding erbij.
  • Zorg ervoor dat de pudding volledig opgenomen word door de boter.
  • Schep de crème in een spuitzak.
  • Spuit op de platte kant van de helft van de koekjes botercrème en druk er voorzichtig een koekje tegenaan.
  • Leg ze op het taartenrooster.
  • Tempereren:
  • Smelt de chocolade en laat deze terug afkoelen tot een 25°.
  • Dompel de uiteindes van de bokkenpootjes door de chocolade en laat ze opstijven.
  • Smakelijk.

Chocotongen
Recept afdrukken
No ratings yet

Chocotongen

Recept categorieën: Chocolade, Koek
Porties: 14 stuks
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Voor de koeken:

  • 4 eieren
  • 200 gram suiker
  • 200 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout

Voor de crème:

  • 100 g plantaardige boter
  • 100 g shortening crisco of 100 gr plantaardige boter
  • 200 g poedersuiker
  • 1 el vanille extract

Voor de chocolade:

  • 225 gram chocolade ik heb een mengeling van puur en melk genomen
  • 10 ml Neutrale olie

Instructies

  • Klop de eieren, de suiker en de snuf zout tot een luchtige ruban.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom.
  • Zeef nu nog eens de bloem en het bakpoeder boven de ruban en spatel het nu voorzichtig met de hand onder het beslag.
  • Doe het beslag in een spuitzak met een rond spuitmondje.
  • Neem 3 bakplaten en bekleed deze met bakpapier.
  • Spuit nu een ovale u-vorm op de bakplaat (ca 3.5 cm breed en 7 cm lang). Laat voldoende ruimte tussen de koeken want ze lopen iets uit. Ik kreeg er 8 per bakplaat.
  • Bak de koeken in 12 à 13 minuutjes in een voorverwarmde oven van 180°C gaar.
  • Laat ze volledig afkoelen.
  • Smelt de chocolade samen met de olie au bain-marie en laat de chocolade ietsje afkoelen.
  • Dop nu elk uiteinde in de chocolade, leg op een rooster om uit te harden.
  • Meng de malse boter, de crisco, de poedersuiker en het vanille extract tot een smeuïge crème.
  • Neem een spuitzak en een kleine spuitmond.
  • Vul de spuitzak met de crème.
  • Neem een koek en spuit deze mooi op, niet te dik.
  • Leg er een andere koek bovenop en druk licht aan.
  • Werk alle koeken op deze manier op.

Notities