Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappel en preitaart met cantharellen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
g
schoongemaakte prei
▢
20
g
boter
▢
100
g
cantharellen
schoongemaakt
▢
Versgemalen peper
▢
Nootmuskaat
▢
1
eetlepel
witte wijn
▢
100
g
room
▢
4
eetlepels
braadboter
▢
3
grote
geschilde aardappelen
▢
1
theelepel
fijngehakte peterselie
▢
2
theelepels
fijngehakte kervel
Voor het deegdeksel:
▢
200
g
bladerdeeg uit de diepvries
ontdooid
▢
Bloem voor het uitrollen
▢
1
ei voor het bestrijken
Instructies
Snijd de schoongemaakte prei in reepjes en stoof deze in de hete boter.
Voeg de cantharellen toe en laat ze kort meestoven.
Breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Blus met de witte wijn, roer de room erdoor en laat het geheel inkoken.
Rasp de aardappelen grof of snijd ze in luciferdunne reepjes.
Meng de peterselie en kervel erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Verhit de boter in een pan, verdeel de aardappelreepjes over de bodem en bak ze aan beide kanten goudbruin.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rol het bladerdeeg op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een dunne plak.
Giet het overtollige braadvet van de aardappelen af en laat de aardappelen in de pan.
Verdeel het prei- en cantharellenmengsel over de aardappelen.
Vet een springvorm in met boter en laat de aardappelbereiding voorzichtig op de bodem glijden.
Maak dan de opstaande rand vast.
Bedek het geheel met het bladerdeegdeksel en bestrijk met het losgeklopte ei.
Schuif de vorm in de voorverwarmde oven en bak de bovenkant 15 à 20 minuten goudbruin.
Verdeel de aardappel en preitaart met cantharellen in porties en schep deze op de borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke aardappel en preitaart met cantharellen!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hartige taart