Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Dashi 2
Dashi II is een krachtiger bouillon, die wordt getrokken van de kombu en bonito die bij het bereiden van Dashi I zijn gebruikt. Dashi II wordt toegepast in stoofschotels, gekruide soepen en in miso soep, waarvoor een sterkere smaak is vereist.
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1,7
liter
koud water
▢
kombu en bonito vlokken van Dashi I
▢
10-15
gram
gedroogde bonitovlokken
Instructies
Doe de apart gehouden kombu en bonitovlokken met het koude water in
een grote pan en verwarm alles tot het kookpunt.
Draai de hittebron laag en laat de bouillon ± 20 minuten trekken, tot het
voor 1/3 gedeelte is ingekookt.
Voeg de gedroogde bonitovlokken toe en neem onmiddellijk de pan van de
hittebron af.
Laat de vlokken opzwellen.
Schenk de bouillon door een met een schone doek belegde zeef.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bouillon
Land van herkomst
Japan