Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Dashi 3
Dashi, de basisbouillon van de Japanse keuken, is bepalend voor de karakteristieke smaak van veel Japanse gerechten. Het wordt bereid uit gedroogde bonitovlokken (visschaafsel) en kombu (gedroogd zeewier). voor 480 ml
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
een stukje kombu van 12 cm
▢
30
gram
gedroogde bonito-vlokken
Instructies
Breng 4,8 dl water met de kombu aan de kook en verwijder de kombu dan.
Roer van het vuur af de bonito-vlokken door de bouillon en laat die 5
minuten trekken.
Zeef de bouillon.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bouillon
/
Soep
Land van herkomst
Japan
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch