Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Soep met visballetjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
Voor de soep:
▢
¼
theelepel
gemberpoeder
▢
2
sjalotjes
▢
1
eiwit
▢
4-5
eetlepel(s)
bloem
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
4
rauwe asperges
▢
zout en peper naar smaak
▢
1
geraspte en uitgeperste citroen
▢
1
eetlepel(s)
sojasaus
Instructies
Snijd de asperges diagonaal in stukken van 2,5 cm.
Fileer en ontvel de vis.
Gebruik kop, graten e.d. voor het maken van de bouillon (zie recept voor
Garnalen-noedelsoep).
Maak de gefileerde vis met het gemberpoeder, de sjalot, het eiwit en zout en
peper in een keukenmachine fijn en klop er geleidelijk de bloem door tot
het mengsel voldoende stijf is om er balletjes van te maken.
Het mengsel zal wel kleverig zijn.
Verhit de olie in een zware pan en fruit de asperges tot ze net zacht zijn.
Voeg de bouillon toe en laat het zachtjes koken.
Voeg dan voorzichtig de visballetjes, het citroensap, de citroenrasp en de
sojasaus toe en laat het geheel nog 5 minuten sudderen.
Serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Japan