Soep met visballetjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Voor de soep:
  • ¼ theelepel gemberpoeder
  • 2 sjalotjes
  • 1 eiwit
  • 4-5 eetlepel(s) bloem
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 4 rauwe asperges
  • zout en peper naar smaak
  • 1 geraspte en uitgeperste citroen
  • 1 eetlepel(s) sojasaus

Instructies

  • Snijd de asperges diagonaal in stukken van 2,5 cm.
  • Fileer en ontvel de vis.
  • Gebruik kop, graten e.d. voor het maken van de bouillon (zie recept voor
  • Garnalen-noedelsoep).
  • Maak de gefileerde vis met het gemberpoeder, de sjalot, het eiwit en zout en
  • peper in een keukenmachine fijn en klop er geleidelijk de bloem door tot
  • het mengsel voldoende stijf is om er balletjes van te maken.
  • Het mengsel zal wel kleverig zijn.
  • Verhit de olie in een zware pan en fruit de asperges tot ze net zacht zijn.
  • Voeg de bouillon toe en laat het zachtjes koken.
  • Voeg dan voorzichtig de visballetjes, het citroensap, de citroenrasp en de
  • sojasaus toe en laat het geheel nog 5 minuten sudderen.
  • Serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Japan