Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sumashi jiru
(heldere basissoep)
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
Voor de soep:
▢
de gezeefde bouillon
▢
1
eetlepel
droge sherry
▢
2
eetlepels
sojasaus
▢
zout en peper naar smaak
▢
125
gram
gekookte kip in stukjes
▢
1
wortel
▢
4
takjes waterkers
Instructies
Doe de ingrediënten voor de bouillon in een zware pan, breng de bouillon
aan de kook en laat hem 45-60 minuten rustig sudderen.
Schep het vet er regelmatig af.
Zeef de bouillon door een fijne linnen doek, kaasdoek of een puntzeef en
doe hem terug in de afgespoelde pan.
Schil de wortel, trek groeven in de lengte van de wortel en snijd hem
vervolgens in plakjes om er 'bloemen' van te maken.
Breng de bouillon aan de kook en voeg de sherry en de sojasaus toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de wortelbloemen en de kip toe en kook het geheel nog 5 minuten tot
de kip heet en de wortel net gaar is.
Schep de soep in kommen en garneer met waterkers.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Soep
Land van herkomst
Japan