Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelgratin met gerookte kip en bleekselderij
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
800
gram
aardappelschijfjes
voorgekookt
▢
4
takjes peterselie
▢
halve
stronk bleekselderij
▢
30
gram
cornflakes
▢
2
teentjes
knoflook
▢
zout en peper
▢
nootmuskaat
▢
400
gram
gerookte kipfilet
▢
¼
liter
kookroom
▢
75
gram
geraspte kaas
▢
40
gram
boter
of margarine
Instructies
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200C.
Vet een ovenschotel in met wat zachte boter.
Hak het peterseliegroen zeer fijn.
Snijd de bleekselderij in stukjes van 3 cm.
Hak de knoflooktenen zeer fijn.
Verkruimelde cornflakes.
Kook de aardappelschijfjes 5 minuten voor in de magnetron op 600W.
Bereiding:
Leg de helft van de aardappelschijfjes dakpansgewijs en in rijen in de ovenschaal.
Strooi de helft van de peterselie, wat zout, peper en nootmuskaat erover.
Sprenkel 1/3 van de kookroom erover.
Verdeel de bleekselderij en de kipfiletreepjes gelijkmatig over de laag aardappels.
Sprenkel hierover de helft van de rest van de kookroom.
Schik bovenop dakpansgewijs de rest van de aardappelplakjes.
Bestrooi ze met zout, peper en nootmuskaat en sprenkel er de rest van de kookroom over.
Meng knoflook, cornflakes en kaas en dek hiermee de gratin af.
Leg hier en daar een klontje boter.
Bak het gerecht in 30 minuten verder gaar en bruin.
In een combimagnetron, schakel de oven op 200C en de magnetron op 300 W, dan wordt de bereidingstijd 15 minuten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Ovenschotel