Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook.
Schil, was en snijd de aardappels in plakken van ongeveer 2 cm dik.
Snijd de plakken met een kaasschaaf in flinterdunne linten.
Kook de aardappellinten in het kokende water gedurende 1 á 2 minuten.
Spoel de gekookte linten af onder koud stromend water in een vergiet en laat ze uitlekken.
Knip de basilicum (of peterselie) fijn.
Bereiding:
Roer in een (hapjes)pan de slankroom en mosterd door elkaar.
Schep voorzichtig de aardappellinten door de saus en verwarm het geheel zachtjes gedurende ongeveer 8 minuten.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Doe de aardappellinten met saus over in een schaal.
Strooi de fijngeknipte basilicum (of peterselie) erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc past goed bij deze romige aardappellinten met mosterdsaus. De verfrissende tonen van de wijn zullen de romige textuur van de saus complementeren.