Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kipgehaktspiesjes met gember en koriander
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
kipgehakt
▢
2
eetlepels
maïzena
▢
3
eetlepels
Japanse sojasaus
▢
½
eetlepel
geraspte gemberwortel
▢
2
eetlepels
fijngehakt korianderblad
▢
1
eetlepel
sesamzaadjes
▢
peper
zout
▢
11/2
eetlepel
zonnebloemolie
▢
2
eetlepels
mirin
zoete Japanse rijstwijn of droge sherry
Instructies
Meng het gehakt met de maïzena, 1 eetlepel sojasaus, de gemberwortel, het
korianderblad, het sesamzaad en peper en zout en vorm er worstjes van.
Bestrijk de worstjes met olie en rooster ze onder de hete grill of in een
grillpan rondom bruin en gaar.
Verwarm intussen de mirin in een klein pannetje en laat de alcohol
verdampen.
Voeg de rest van de sojasaus en een mespuntje zout toe en geef de saus bij
de spiesjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Japan