Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gamba's met zeeduivel
Een bijzonder lekker gerecht met een exotisch tintje. Een heerlijke combinatie van zeeduivel en gamba’s maakt dat u iets speciaals te voorschijn tovert. De bereiding is niet moeilijk.
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
grote
uien
▢
3
tenen
knoflook
▢
4
eetlepel(s)
olijfolie
▢
2
eetlepel(s)
tomatenpuree
▢
1
laurierblad
▢
enkele druppels tabasco
▢
zout
▢
peper
▢
1
kg
zeeduivel
in stukken van 10 cm
▢
200
g
rijst
▢
1
bosje
koriander
▢
1
lever van de zeeduivel
▢
8
reuzengarnalen
Instructies
Snipper de uien en pers de knoflook.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de uien en de knoflook.
Voeg tomatenpuree, het laurierblad, de tabasco, zout en peper toe.
Pocheer de zeeduivel in ruim water met zout gedurende 15 minuten.
Haal de vis eruit met een schuimspaan en voeg het uienmengsel toe aan het kookvocht.
Pureer dit met de staafmixer en kook de rijst in dit geparfumeerde vocht.
Ontdoe intussen de stukken zeeduivel van graat en ongerechtigheden en snijd de koriander fijn.
Schep de rijst over in een schaal en schik de vis, vermengd met de koriander erop.
Leg hierop de in plakjes gesneden lever en sluit de schaal met een deksel.
Laat zo minstens 10 minuten staan zodat de lever als het ware gaar stoomt.
Leg de reuzengarnalen rondom en serveer meteen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Portugal