Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bloemkool en broccoli met kalkoen en mozzarella
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
gram
spekjulienne
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
1
rode ui
▢
1
teentje
knoflook
▢
400
gram
kalkoenfilet
▢
1
winterwortel
▢
elk 250 gr bloemkool- en broccoliroosjes
▢
2
eetlepels
met piment gevulde olijven
▢
1
glas
droge witte wijn
▢
zout
versgemalen peper
▢
½
zakje
geraspte mozzarella
▢
1
eetlepel
geknipte basilicumblaadjes
Instructies
Bak de spekreepjes in een wok of wadjan zachtjes uit, voeg de olie toe enfruit hierin de gesnipperde ui en de knoflook uit de pers goudgeel.
Snijd de kalkoenfilet in reepjes, bestrooi hem met zout en peper en bak hem op hoge pit omscheppend bruin.
Schil de winterwortel en snijd hem in blokjes en bak de bloemkool- en broccoliroosjes omscheppend mee.
Voeg de olijven toe Schenk de witte wijn erbij en laat alles met een deksel op de wok 5 minuten stoven.
Maak op smaak met zout en peper en bestrooi het gerecht met de kaas en de geknipte basilicum.
Serveer het als de kaas net gesmolten is.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Groenten
/
Kaas
/
Kalkoen