Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Veelkleurige kalkoenroerbak
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
teentjes
knoflook
▢
l
rood pepertje
▢
250
gram
worteltjes
▢
125
gram
champignons
▢
1
prei
▢
1
blikje
maïs
± 300 gr
▢
400
gram
kalkoenfilet
▢
2
eetlepels
bakolie met verse knoflook
Sense
▢
1
eetlepel
kerriepoeder
▢
1
dl
kippenbouillon
van tablet
▢
1
dl
volle yoghurt op kamertemperatuur
▢
peper
zout
▢
2
eetlepels
fijngeknipt bieslook
Instructies
Pel de knoflook en snijd de teentjes in plakjes.
Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in ringetjes.
Schrap de worteltjes en snijd ze in schuine plakjes.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
Laat de maïs goed uitlekken.
Snijd de kalkoenfilet in blokjes.
Verhit de olie in een ruime braadpan of wok en bak de knoflook met het kerriepoeder al omscheppend 2 minuten op hoog vuur.
Voeg het pepertje en de worteltjes toe en bak die al omscheppend 5 minuten mee.
Voeg de kalkoenstukjes toe en bak ze op hoog vuur al omscheppend bruin en gaar.
Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook.
Voeg de champignons, de prei en de maïs toe en warm alles omscheppend goed door.
Roer de yoghurt erdoor en breng het gerecht op smaak met peper en zout.
Garneer met de bieslook.
Lekker met witte rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kalkoen
/
Roerbakken / Wokken