Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelkoekjes met yoghurtsaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
1½
dl
Ciflik Turks yoghurt
▢
2
eetlepel(s)
munt
verse / fijngehakt
▢
1
kg
aardappels
Kruimig bijv. Eigenheimers, geschild
▢
scharreleieren
M
▢
sjalotten
gesnipperd
▢
2
eetlepel(s)
tarwebloem
▢
3
eetlepel(s)
olijfolie
traditioneel
▢
versgemalen peper
▢
zout
▢
1
teentje
knoflook
gepeld
▢
½
theelepel
komijn
gemalen
Instructies
Klop een sausje van de yoghurt, de uitgeperste knoflook, de komijn, peper en zout naar smaak en de munt.
Rasp de aardappelen grof en schep er de eieren, de sjalot en de bloem door.
Verhit telkens een beetje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak kleine koekjes van het aardappelmengsel.
Houd ze warm in de oven (175 °C).
Serveer de aardappelkoekjes met de yoghurtsaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht