Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rendang van kalfsvlees
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
eetlepel(s)
wokolie
▢
2
uien
in partjes
▢
600
g
kalfslappen
in stukjes
▢
1
kuipje Boemboe voor rendang vlees
Conimex
▢
2
bosuitjes
in dunne ringetjes
▢
4
eetlepel(s)
seroendeng
Instructies
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui 3 minuten.
Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend bruin.
Schep de boemboe en 2½ dl water erdoor en stoof het vlees, met de deksel op de pan, in 1½ uur helemaal gaar.
Let erop dat het vlees niet droog kookt, voeg dan nog wat extra kokend water toe.
Neem als het vlees gaar is de deksel van de pan en laat zonodig het vocht op een halfhoog vuur nog iets inkoken.
Schep het vlees regelmatig om, om aanbranden te voorkomen.
Bestrooi het vlees met de bosui en de seroendeng.
Lekker met pandanrijst en sajoer boontjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
E&J Gallo, White Zinfandel, rosé , USA
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kalfsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië