Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Boerenkoolgratin met rookworst
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie traditioneel
▢
2
zakken boerenkool à 300 g
▢
2
teentjes
knoflook
geperst
▢
rookworst à 375 g
in plakjes
▢
100
g
geraspte jonge kaas
▢
versgemalen peper
▢
zout
Instructies
Verhit in een ruime pan de olie.
Voeg in 3-4 porties de boerenkool toe en bak al omscheppend tot de groente slinkt.
Schep de knoflook door de boerenkool en voeg 50 ml water toe.
Schep de rookworst met peper en zout naar smaak door de boerenkool en schep alles in een ovenschaal.
Bestrooi de boerenkool met de kaas en gratineer in een voorverwarmde oven (200 ºC) ± 15 minuten tot de kaas is gesmolten
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ovenschotel
/
Stamppot