Fruit de sjalotjes en de knoflook aan in de becel en een scheutje van de paddenstoelen fondant.
Voeg de champignons toe en als het te droog wordt voeg dan nog wat van het fond toe.
Als de champignons bruin zijn doe je de kookroom, de rest van de paddenstoelenfond, de tijm en het verkruimelde maggiblokje erbij en breng je dat aan de kook.
Meng de bloem met een beetje water en voeg toe aan het champignonmengsel.
Breng weer aan de kook en laat 20 tot 25 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel op de pan tot het indikt.
Doe ondertussen de patatjes in de airfyer. Ik doe 8 minuten, dan schudden en nog een keer 8 minuten (Dit is in de kleine van Philips, in de XL moet het korter, ik denk 2 keer 6 minuten).
Dan zijn ze lekker donker.
Bestrooi de biefstuk aan beide kanten met peper en zout en bak in een grillpan zonder boter of olie 2,5 minuut per kant op hoog vuur.
Doe de biefstukken op een bord, verpak helemaal in de folie en zet apart.
Leg de paprika in dezelfde grillpan als de biefstuk heeft gezeten en bestrooi de binnenkant met peper, zout en Italiaanse kruiden. Grill om en om even tot de paprika wat zacht is.
Blijf erbij, anders verbrand het!
Leg de biefstuk op een bord, schep het champignonmengsel erover heen, leg de gegrilde paprika erbij, de patatjes en een eetlepel fritessaus van Remia 5% vet