Als je alles hebt voorbereid, dus de bonen 12 uur geweekt en alles hebt gesneden, kan alles, behalve de gerookte kip en de selderij in de slowcooker.
Ik heb het in de volgende volgorde in de slowcooker gedaan: uien - bonen - vleesfond - knolselderij - bleekselderij –-prei – rode peper – knoflook – foelie - bonenkruid - bouillonblokjes- (de kruidnagels en de laurierblaadjes, die doe ik in een kruidenbol)- wortel - gezeefde tomaat - bacon - aardappelen - 300 ml water.
De kruidnagels en laurierblaadjes doe ik in een kruidenbol en die doe ik tussen het eten.
Zet de slowcooker 8 uur op low.
Na 4 uur kun je het roeren en voeg je nog eens 300 ml heet water toe, dan de deksel er weer op tot je het laatste uur een beetje moet pureren en de gerookte kip erbij moet doen.
Pureer het laatste uur met de staafmixer een klein beetje grofweg de soep.
Er moeten nog wel lekker hele plakjes wortel enz. in zitten dus niet helemaal pureren.
Doe dan meteen de gerookte kip erbij en laat het laatste uurtje nog lekker op low staan met deksel op de pan.
Doe de selderij er pas bij als het helemaal klaar is.