Verhit de helft van de olijfolie in een pan en fruit de knoflookplakjes gedurende 30 seconden.
Roer de tomatenpuree erdoor en bak al roerend op laag vuur gedurende 1 minuut mee.
Voeg de stukjes paprika toe en roerbak gedurende 1 minuut.
Roer de tomatenblokjes, honing, 100 ml water en Italiaanse kruiden erdoor en laat het geheel op laag vuur 10 minuten zachtjes stoven, op smaak brengen met zout en peper.
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing tot deze beetgaar is.
Verwarm de kikkererwten met vocht in een steelpannetje, giet af en roer door de uitgelekte spaghetti.
Meng de resterende olie door de pasta en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de paprikasaus over vier borden en leg de pasta met kikkererwten erop.
Bestrooi met kaaskrullen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze pasta met kikkererwten en paprikasaus gaat goed samen met een lichte Italiaanse rode wijn zoals een Chianti Classico of een Pinot Noir. De fruitige tonen en milde tannines van deze wijnen vullen de smaken van de saus en kaas aan zonder te overheersen.