Leg een vel bakpapier op een dienblad en zet dit apart.
Verspreid de krokante muesli beetje bij beetje op een snijplank en rol er met een deegroller overheen om grote brokken klein te maken.
Breek de witte chocolade in stukjes langs de afbreeklijnen en snijd deze stukjes vervolgens doormidden.
Doe de chocoladebrokjes in een apart kommetje.
Snijd de roomboter in stukjes en doe ze samen met de pindakaas in een steelpan.
Zet de pan op het kleinste pitje van het fornuis en verwarm op laag vuur, terwijl je voortdurend roert met een pollepel om aanbranden te voorkomen.
Als alle boter gesmolten is, roer je de krokante muesli door de pindakaas en haal je de pan van het vuur.
Voeg de chocoladebrokjes toe aan het mueslimengsel en laat de chocolade smelten terwijl je goed roert.
Bedek het dienblad met bakpapier en schep met behulp van twee eetlepels 20 bergjes van het mueslimengsel op het dienblad.
Laat de rotsjes 15 minuten afkoelen op het aanrecht en zet ze vervolgens in de koelkast om volledig op te stijven.
Dit duurt ongeveer twee uur.
Bewaar de rotsen in een luchtdichte trommel tot je ze gaat serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bewaar de rotsen tot je gaat uitdelen in een trommel.Wijnadvies:Deze zoete lekkernijen gaan goed samen met een lichte en fruitige dessertwijn zoals een Muscat