Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ananas koolsla met yoghurtdressing
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
witte kool
▢
200
g
wortel
▢
2
lente-uitjes
▢
4
abrikozen
▢
150
g
ananas
stukjes / stukjes
▢
versgemalen peper
▢
zout
▢
1
dl
halfvolle biogarde
of yoghurt
▢
2
eetlepel(s)
kokosmelk
pakje of blikje
Instructies
Schaaf of snijd de witte kool in smalle reepjes.
Giet er kokend water over en laat goed uitlekken.
Rasp de wortel. Hak de lente-uitjes met het loof fijn.
Halveer de abrikozen, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in partjes.
Giet de ananas af en vang het sap op.
Meng 1 eetlepel ananassap, peper, zout, biogarde en kokosmelk.
Schep de kool, wortel, lente-ui en de helft van het loof, de ananas en de dressing door elkaar.
Strooi de rest van het lentegroen erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer er geroosterd brood bij.
Variatietip:
Vervang de verse abrikozen eventueel door
gedroogde. Deze hoeven niet geweekt te worden. In dit jaargetijde is er ook verse ananas te koop.
Variatietip:
Serveer de salade eens in een uitgeholde ananashelft.
Wijnadvies:
Een zacht type witte wijn zal hier goed combineren: Elzasser Sylvaner of Edelzwicker of een Italiaanse Soave (9-11°C).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Fruit
/
Salade
Land van herkomst
Duitsland