Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Courgette-pannenkoekjes met citroenyoghurt
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
700
g
courgette
▢
1
ui
▢
zout
▢
4
eetlepel
citroensap
▢
2
eetlepel
gehakte munt
vers of diepvries
▢
3
eetlepel
bloem
▢
4
eieren
▢
versgemalen peper
▢
3
eetlepel
olijfolie
▢
3
deciliter
volle yoghurt
▢
2
eetlepel
honing
▢
1
theelepel
citroenrasp
▢
mespuntje
cayennepeper
Instructies
Rasp de gewassen courgettes en de gepelde ui grof.
Bestrooi ze met zout en besprenkel ze met twee eetlepels citroensap.
Meng de munt, bloem en eieren erdoor en roer er een glad beslag van.
Voeg peper naar smaak toe.
Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en laat steeds één lepel van het beslag in de pan glijden.
Bak de pannenkoekjes om en om, haal ze uit de pan en houd ze even warm.
Meng voor de citroenyoghurt de yoghurt met honing, 2 eetlepels citroensap en citroenrasp en cayennepeper.
Serveer de yoghurt bij de pannenkoekjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Voeg eens geraspte belegen kaas aan het beslag toe.
Wijnadvies:
Laat de keuze op een milde Rijnse Riesling vallen. Of een Riesling van de Moezel. (9-11ºC). Beide pareren de zuurgraad van de citroenyoghurt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Pannenkoeken
Land van herkomst
Turkije
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch