Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mascarpone-yoghurtijs met chocolade en walnoten
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
g
walnoten
▢
150
g
mascarpone
▢
100
g
poedersuiker
▢
1½
dl
yoghurt
▢
¼
l
slagroom
▢
100
g
chocolade donkere
▢
6
eetlepel(s)
kristalsuiker
Instructies
Leg 12 halve walnoten apart en hak de rest grof.
Roer de mascarpone romig met de poedersuiker.
Voeg de yoghurt toe en roer goed door.
Klop de slagroom lobbig en spatel hem met de gehakte noten door het mascarpone-yoghurtmengsel.
Schep de massa in een schaal en zet deze minimaal drie uur in de diepvries.
Schep het ijs af en toe door om de vorming van grove ijskristallen te voorkomen.
Rasp of hak de chocolade grof.
Verwarm de kristalsuiker in 1 eetlepel water tot hij goudbruin kleurt oftewel karameliseert.
Schep bolletjes ijs in 4 ijscoupes.
Strooi de chocolade erover.
Haal de walnoten door de gesmolten suiker, garneer het ijs ermee en giet eventueel de rest van de karamel erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
Voeg 1 eetlepel amandellikeur of cognac bij het mascarpone-yoghurtmengsel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
IJs
/
Nagerecht