1stuk gemberwortel van 4 cm of 4 theelepels gemberpoeder
2uien
1rode peper
250geiermie
400gpaksoi
200gchampignons
4eetlepel(s)arachideolie of zonnebloemolie
100gtaugé
3eetlepel(s)ketjap manis
1citroenhet sap er van
2eetlepel(s)gehakte koriandervers of diepvries
Instructies
Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.
Schil de gemberwortel en snijd deze in kleine blokjes.
Pel de uien en snipper deze.
Hak de peper fijn.
Kook de eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking, giet deze af en spoel er koud water over.
Snijd de paksoi grof.
Verdeel de geborstelde champignons in plakjes.
Verhit de olie en roerbak hierin de knoflook, gember, ui en rode peper 1 minuut.
Voeg paksoi, champignons en taugé toe en roerbak nog 3 minuten.
Schep de ketjap, het citroensap en de eiermie erdoor en warm al omscheppend goed door.
Serveer het gerecht bestrooid met koriander in ruime kommen.
Gebruik in plaats van bestek eens eetstokjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip: In plaats van eiermie is pandanrijst of basmatirijst ook heel lekker. Serveertip: Een zoetzure komkommersalade smaakt prima bij dit gerecht. Wijnadvies: Frisse witte wijnen van Sauvignon: een witte Bordeaux, een Entre-Deux-Mers of een Italiaanse Soave (9-11°C).